NOTENFEITEN

Graag vertellen we u hier enkele nuttige nieuwtjes en wetenswaardigheden over noten en andere producten van Uw Notenspecialist. We heten u natuurlijk ook van harte welkom op de markt en adviseren u dan graag over ons uitgebreide assortiment noten, zuidvruchten en zaden. En we laten u graag een heerlijke noot proeven!

GEZOND GENIETEN

Noten zitten boordevol gezonde ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en een goede bron van proteïne en mineralen. Een hand vol rauwe noten is een lekker portie gezonde vetten, eiwitten, vezels en vitamines B1, B2, B6 en E en de mineralen foliumzuur, magnesium, calcium, zink, kalium en selenium. Een zeer gezonde snack dus.

SUBLIEM ZOET

Gedroogde zuidvruchten zijn perfecte natuurlijke zoetmakers en daarom multi-inzetbaar in de keuken. Gebruik in plaats van suiker bijvoorbeeld eens dadels. Eet ze als een natuurlijke winegum, hak ze fijn door muesli, couscous, smoothie of yoghurt. Pureer enkele dadels (wel even pit verwijderen) en gebruik ze als zoetje bij het bakken van een cake. Minder suiker, meer dadels! (bron: Delicous Magazine)

VOL VOEDINGSSTOFFEN

Lang is gedacht dat noten dikmakers zijn, door het gehalte aan vet en calorieën. Echter blijkt dat noten juist een rol kunnen spelen bij het behoud van een gezond gewicht. Dit komt door het verzadigende effect van het hoge gehalte aan vezels en eiwitten in noten. Noten zijn een bron van waardevolle voedingsstoffen en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon.

VERRASSENDE VLEESVERVANGERS

Vegetariërs en hippe 'raw foodies' zijn grote liefhebbers van noten. Ze eten vaak meer noten dan niet vegetariërs, omdat het een zeer goede bron van proteïne is en omdat je er ook uitgebreid mee kunt variëren. Ze eten ze niet alleen als tussendoortje maar doen ze ook vaak door de rijst, stamppotten, hartige taarten en andere gerechten. Ook de groeiende groep flextariërs (regelmatig een vleesvrije dag) gebruiken noten steeds vaker als vleesvervanger.

O ZO ONVERZADIGD

Noten zijn een bron van gezonde onverzadigde vetten. Bijzonder is ook dat noten het essentiële vetzuur alfa-linoleenzuur bevatten. Dit is een vetzuur dat het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken.

GELUKSNOTEN

Noten zijn ook ware blijmakers. Het eten van noten verhoogt namelijk het serotineniveau in het lichaam. Serotine vermindert de eetlust en vergroot ons geluksgevoel. Eén ons rauwe, ongebrande en ongezouten walnoten, amandelen of hazelnoten per dag is genoeg voor positieve gezondheidseffecten en meer geluksgevoel! Uw notenspecialist brengt 'geluk'!

EXTRA ENERGIE BOOST

Ook lekker en gezond van uw notenspecialist: chiazaad, gojibessen en moerbeibessen. Het eten van deze bessen en zaden heeft een positief effect op de weerstand en geeft de mens meer energie.

NOTENALLERGIE?

Heeft u een notenallergie? Ga aan de zaden!! De meeste zaden bevatten veel van dezelfde gezonde voedingstoffen. Chiazaden zijn een zeer goed alternatief. UwNotenspecialist op de markt adviseert u graag.

7 WALNOTEN PER DAG!

Wonderlijk die walnoten: eet u elke dag 7 rauwe walnoten, dan houdt u (radicale) stofjes die ziektes veroorzaken en onze lichaamscellen aantasten lekker op afstand. Walnoten bevatten namelijk 2x zoveel antioxidanten als andere noten en met 7 stuks per dag geniet je van een optimale werking. Op uw gezondheid!

SUBTIELE SMAAKMAKERS

In de westerse keuken zijn noten minder gebruikelijk dan in oosterse maaltijden. Toch tref je in kooktijdchriften als Delicious en Foodies steeds meer fantastische recepten aan met noten. Noten zijn immers een gezonde en perfecte smaakmaker. Door de enorme variatie in noten (kijk maar eens bij UwNotenspecialist op de markt) kan iedere culinaire thuiskok zich prima uitleven. Wat dacht je van een pastinaaksoep met walnoten en pecannoten? Meer recepten vindt u in onze notenproeverij.

ECHT VERSE NOTEN?

In supermarkten of warenhuizen kunt u noten in een voorverpakt zakje kopen. Voor echte (dag)verse noten moet u natuurlijk bij UwNotenspecialist op de markt zijn. Kom het verschil proeven! Op de markt ruikt u vaak de heerlijke geur al van bijvoorbeeld versgebrande noten. Wat is er nu lekkerder dan over de markt slenteren met een zakje warme cashewnoten? Tot op onze markten!  

MEER WETEN?

Op onderstaande websites treft u meer informatie over noten en gezondheid, voedingswaarden, vitamines, etc. En voor vragen heten we u als UwNotenspecialisten ook van harte welkom op onze markten. U kunt ons natuurlijk ook een email sturen: info@uwnotenspecialist.nl
 
aboutnuts.com
voedingcentrum.nl
rawfood.nl
foodinfo.net
noten.startpagina.nl
nutsforlife.com.au
facebook.com/gekopnoten 
vitamine-info.nl
nutfruit.org
zuidvruchten.nl
voedingswaardetabel.nl


*Stichting Uw Notenspecialist is in geen geval aansprakelijk voor enige schade, van welke aard ook, welke direct of indirect een gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de uit deze website verkregen informatie of verwijzingen naar websites van derden. 

GEK OP NOTEN
CONTACT   DISCLAIMER   ONTWIKKELD DOOR 52GRDN NRDRBRDT | STRØM